Pages

Subscribe:

amenajari baie


Fie ca visam o baie amenajata cu material scump, una voioasa pentru copii sau una draguta si accesibila pentru parinti, ne dorim ca ea sa aiba o decoratiune speciala. Primul pas in aceasta directie este sa facem un plan exact cu ceea ce vrem sa realizam. Facand reparatii inteligente care sa nu coste foarte mult si adoptand noile tendinte pentru amenajari interioare, ne vom bucura de baia mult visata.

Cu un buget mic putem avea baia visurilor noastre, fie ca o reamenajam pe cea existenta, fie construind alta. Necesar este sa invatam cum sa inchiriem antreprenori, cum sa incorporam lumini si sisteme de ventilatii adecvate. Exista numeroase materiale cu ajutorul carora se decoreaza baia, nu ramane decat sa le alegem pe cele care ni se potrivesc cel mai mult.
Multa lume se confrunta cu probleme si cauta idei atunci cand este vorba de amenajare interioara a unei bai mici. Aceste bai mici le intalnim de obicei in apartamentele de bloc. Este foarte important atunci cand pornim la amenajarea unei bai sa gasim balanta intre dimensiuni , functionaliatea pe care o va avea baia si modul in care va arata dupa ce am terminata cu decorarea ei.

Trebuie sa pornim cu ideea ca intr-un spatiu mic trebuie sa folosib obiecte de design interior tot de dimensiuni mici, pentru ca daca vom folosi obiecte voluminoase vom avea impresia ca nu este destul loc in baie, ca totul este super aglomerat. De asemenea se pot folosi modele pentru placile de faianta de pe pereti tot de dimensiuni mici. Culorile deschise, oglinzile de dimenisuni generoase, fac spatiul sa para mai mare. Nu folositi contraste puternice pentru ca da impresia de incarcare. Ca si mobilier intr-o baie mica , incercati sa gasiti modele cu o organizare buna in interior astfel incat sa aveti spatii de depozitare.

O baie plina de lumina

Sursa de lumină din baie nu trebuie să fie de neglijat. Dacă aveţi posibilitatea, ar fi ideal să alternaţi sursa de lumină naturală cu cea artificială. De asemenea, un iluminat bun înseamnă ca acesta să fie: general, local, indirect.
1. Corpurile de iluminat pentru baie vin în două variante: fie cele care sunt deja incorporate în mobilierul din baie, fie cele pe care le cumpăraţi separat. Alegeţi becul cu filament pentru un cost mic, culoare caldă, asemănătoare luminii naturale. Alegeţi spotul dacă vreţi ceva care să consume mai puţină energie, dar este şi mai scump. Iar dacă optaţi pentru neon luaţi în considerare lumina rece şi preţul mai mare.
2. Oglinda din baie ar trebui să reflecte pe cât posibil lumina naturală, dar şi pe cea artificială. Dacă le plasaţi în faţa unei ferestre, acestea vor reflecta lumina dând impresia de spaţiu mai larg.
3. Lumina din baie trebuie să fie clară, cu intensitate controlată şi nu strălucitoare. Nu în ultimul rând trebuie să fie în concordanţă cu mobilierul, oglinda, lavoarul.
4. Dacă nu aveţi geam la baie puneţi câteva spoturi în jurul oglinzii pentru a vă asigura că aceasta este perfect iluminată. Astfel bărbieritul, machiatul şi alte activităţi asemănătoare vor fi realizate în condiţii optime.
5. O baie în stil clasic presupune oglinzi cu rame şi corpuri de iluminat cu abajur. Pentru o amenajare modernă, alegeţi oglinzi fără rame, spoturi plasate strategic astfel încât lumina să nu fie strălucitoare.