Pages

Subscribe:

Amenajari living

Prin pozitionarea si rolul sau, living-ul stabileste relatii complexe cu celelalte spatii ale locuintei,
relatii ce confera locuirii atributul confortului.
Astazi, "camera cea buna", livingul, a devenit un spatiu deschis, usor accesibil si vizibil chiar din zona de acces, din hol. In apartamentele contemporane, livingul trebuie sa indeplineasca si functia de loc pentru luat masa. Iata de ce este esentiala zonificarea camerei de zi.Departajarea zonelor cu functiuni diferite se realizeaza prin combinari de materiale de finisaj,texturi si culori diferite. Spatiul livingului trebuie sa aiba flexibilitate, sa se poata adapta foarte usor functiei dorite la un moment dat (mai ales ca, in majoritatea cazurilor nu ne putem lauda, cu prea multi metri patrati in locuintele noastre). Fie ca bucataria apartamentului este un spatiu inchis sau deschis, locul de luat masa- care este fie o prelungire a bucatariei, fie o zona specializata a livingului- devine un spatiu de tranzit intre bucatarie si living. Iata o relatie complexa intre doua functii importante ale locuintei.
Zona de repaus sau de discutii devine punctul de greutate al livingului, celelalte parti ale camerei subordonandu-se acestei zone. Aceasta subordonare spatiala se obtine tot prin finisaje, lumina si mobilier, toate supuse conceptului spatial vizat.
In variantele sugerate este evidenta optiunea pentru un spatiu cat mai luminos. Culoarea sprijina din plin acest deziderat, iar mobilierul, cu forme geometrice riguroase, completeaza atmosfera calma a livingului. Combinatiile de texturi si culori sunt inspirate din natura.
Tendinta actuala este de a utiliza biblioteci realizate din module, deoarece, in functie de dispunerea lor, acestea pot modifica permanent imaginea ansamblului. Structura acestor module este usoara, dar foarte solida, iar combinarea sau alaturarea diverselor materiale contrastante (lemn, sticla sablata, aluminiu) reliefeaza o eleganta discreta.