Pages

Subscribe:

Riggips: forme,scafe,spoturi

Sistemele Rigips ( Gips carton )



Economisesc costuri si timp. Sistemele RIGIPS ( GIPS CARTON ) ofera solutii de executie economice si de calitate, pentru toate spatiile, incepand cu amenajarea subsolurilor si terminand cu cea a podurilor. Structuri usoare de amenajare, ele reduc sarcina la care sunt supuse elementele de constructie portante. Instalatiile pot fi executate in mod economic in spatiul liber din interiorul peretilor de compartimentare. In plus, tehnica de lucru uscata reduce timpul de executie si permite ca spatiile astfel amenajate sa fie folosite imediat dupa incheierea executiei.

Sunt termoizolante. Coordonatele noastre geografice nu se numara printre cele care desemneaza zone ale pamantului rasfatate de soare. De aceea, o izolare termica optima nu este un lux, ci un factor esential pentru o locuire sanatoasa. Sistemele de RIGIPS ( GIPS CARTON ) confera o termoizolare economica intregii cladiri.

Sunt fonoizolante. Sistemele RIGIPS ( GIPS CARTON ) ofera o fonoizolatie exceptionala. Structurile formate din doua coji elastice, in sens acustic (panourile RIGIPS), reduc in mod eficient energia fonica, prin vibratia acestor coji. Stratul de aer si straturile izolante (fibre minerale) absorb restul de energie fonica.

Sunt rezistente. De structurile RIGIPS ( GIPS CARTON ) pot fi prinse, cu mijloace adecvate, orice fel de obiecte - oriunde si in perfecta siguranta. In functie de tip si de greutate, sunt puse la dispozitie carlige si dibluri de diferite forme. Sarcinile mari pot fi fixate durabil prin masuri constructive simple.

Pentru amenajarea unor incaperi cu grad ridicat de umiditate sau pentru protectie garantata impotriva focului, placile de gips-carton rgips se produc in trei variante, ce difera in functie de tipul de carton utilizat si de natura aditivilor continuti in miezul de ipsos. Ele pot fi rezistente la umezeala (RBI), la foc (RF) sau rezistente la foc si umezeala (RFI).


Fiind elemente de constructie cu masa redusa, placile din gips-carton nu influenteaza rezistenta si stabilitatea constructiilor in cadrul carora au fost puse in opera. Un alt aspect pozitiv al placilor din gips-carton rigips, este faptul ca acestea nu contin elemente radioactive, substante cancerigene, deseuri toxice, rebuturi industriale ori alte elemente sau substante daunatoare sanatatii oamenilor sau integritatii mediului inconjurator.
Durabilitate placilor este de minim 25 de ani, sunt integral reciclabile, dupa epuizarea duratei de viata putând fi utilizate ca adaos, in anumite proportii, la realizarea de noi placi de gips-carton.

Cel mai important beneficiu adus de sistemul rigips gips-carton tine de usurinta cu care poate fi modelat.De aici deriva un efect de ordin operational, si anume, posibilitatea de a pune in aplicare idei cat se poate de originale, cu valente estetice deosebite.
Pe langa faptul ca gips-cartonul potenteaza punerea in aplicare, el mai prezinta si avantajul ca poate fi combinat foarte usor cu o multime de alte materiale (de la lemn, corpuri de iluminat, placari ceramice, la obiecte sanitare si stucaturi), combinatii ce pot avea rezultate spectaculoase.

Sistemele gips-carton raspund pe deplin nevoilor din ce in ce mai sofisticate ale pietei de constructii atat civile, cat si industriale, fiind utilizate la:
- realizarea de pereti, compartimentari sau plafoane suspendate in locuinte cladiri de birouri, etc;
- restructurarea sau mutarea peretilor interiori;
- crearea de pereti curbi, coloane, bolti si nise, dulapuri zidite in perete, scafe,forme, biblioteci etc.

Rigipsul este un material de constructii foarte folosit de orice firma de amenajari atunci cand doreste sa renoveze o locuinta. Ca si componenta o placa de rigips reprezinta un material de constructii sub forma unei placi de gips cartonate pe exterior cu ajutorul a doua foi de carton.
Folosirea placilor de rigips are avantaje atat pentru firma de renovari cat si pentru proprietarul locuintei. Folosind placi de rigips pentru placarea peretilor sau tavanelor firma de amenajari va realiza lucrarea intr-un timp mai scurt si aceasta va fi mult mai de calitate, decat daca ar fi indreptat peretii locuintei prin metodele clasicecu glet. Vopseaua lavabila aplicata pe placa de rigips va fi mult mai frumoasa decat in cazul unui perete dat cu glet care absoarbe din luminozitatea vopselei lavabile.

Avantajele folosirii placari peretilor cu rigips:

Panourile de rigips au proprietati de climatizare a camerei.

Rigipsul este ignifug.

Placile de rigips sunt mai economice (Amenajarea unui perete despartitor intre 2 camere cu rigips costa mult mai putin decat daca ar fi folosit BCA-ul)

Lucrarile realizate cu rigips sunt mult mai sunt rapide. Puteti construi un perete din rigips mult mai repede dacat daca ar fi sa ziditi peretele prin metoda clasica.

Placile de rigips sunt termoizolante. Rigipsul impreuna cu vata minerala realizeaza o izolatie termica foarte buna.

Placile de rigips sunt fonoizolante. Panourile de rigips impreuna cu vata minerala realizeaza o izolatie fonica buna a camerei.

Documentatie preluata de la Rigips Romania.